Piros bogyós szörp – cukorral készítve

Ajánlott hígítási arány 1:8 (hidegen és melegen 1:10), kiszerelése: 500 ml

         A hagyományos módon, kíméletes eljárással készült szörp, a természetben föllelhető bogyós gyümölcsök értékes összetevőivel. Az apró „piros” bogyók, vagy ahogy a népi köznyelv hívja, a bogyós gyümölcsök, köztudottan a vitaminok és ásványi anyagok tárháza, sokat segítenek egészségünk megőrzésében. A fekete szeder és a ribizli, az egészség megőrző szerepét jól kiegészíti és felerősíti a vele íz világban is tökéletesen harmonizáló meggy és málna. Rendszeres fogyasztásukról bebizonyosodott, hogy csökkenthetik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek, mint az emlő-, a prosztata-, a vastag- és végbél-, illetve a tüdőrák kockázatát. A bogyós gyümölcsökben található antocianinok és bomlástermékeik ugyanis meggátolják az LDL-koleszterin oxidációját, csökkentve ezáltal a szívbetegségek kockázatát, a már kialakult betegség esetén pedig javítják annak állapotát. De nem csak a szívünknek és ereinknek tesznek jót a bogyósok.

Felhasználása: teaként napi 1 csészével (3 dl vízhez 0,4 dl szörp), szörpként (ízlés szerint) 5 dl vízhez 0,5-0,7 dl szörp

Összetevők: víz, cukor, szeder, málna, ribizli, fekete ribizli, szamóca, savanyúságot szabályozó anyag: aszkorbinsav.

Leave A Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük